U-FOLD Storseminarium 2023: Omstart • Nu väljer vi våra barns framtid

Tillgänglig 2023-01-31 – 2023-05-01
Kontaktperson Magnus Alsne, verksam vid Institutionen för läkemedelskemi
Det krävs en by för att fostra ett barn lyder ordspråket. Men vad sker när byn inte längre klarar sin uppgift? Idag rekryterar kriminella gäng barn i lågstadieåldern. Våra lärare dödshotas och biblioteken tvingas anlita säkerhetsvakter. I januari greps en trettonåring beväpnad med automatvapen och bara dagar senare sköts en femtonårig pojke till döds på en restaurang i Stockholm. Men måste det vara så? Absolut inte.

Bakom alla mörka rubriker om våld, droger och psykisk ohälsa pågår en mängd initiativ för att ge våra barn bättre förebilder än de kriminella som lockar med status och snabba pengar. Många känner till Dialy Mory Diabaté, känd som ”Pappa Dallas” och hans fantastiska arbete som engagerad fritidsledare i Rosengård. Knappast någon har väl undgått Fryshusets resa från ett nedgånget lager i Hammarbyhamnen till att idag hjälpa unga i hela landet att utveckla sina passioner. Men exempel som dessa utgör bara toppen på ett gigantiskt isberg.

Varje kväll ägnar tusentals vuxna sin tid åt att erbjuda Sveriges barn meningsfulla aktiviteter. Varje natt vandrar farsor och morsor på stan för att skapa trygghet i utsatta miljöer. Precis alla bidrar med engagemang och viktig kunskap. Tisdag 2 maj återvänder U-FOLD till Uppsala universitetsaula för Storseminarium 2023 där vi tar del av några alla de framgångsrika initiativ som bedrivs och lär av varandra. Tillsammans kan vi skapa det som krävs för att avgöra våra barns framtid. Vi börjar nu!

Se fullständigt program på https://www.ufold.uu.se/evenemang/seminarier/storseminarium2023/
1.
E-postadress - Måste besvaras
2.
Namn
3.
Organisation