Uppdragsutbildning VT 2025: Digitalisering i vården – utmaningar och möjligheter (7,5hp)

Tillgänglig 2024-10-09 – 2025-01-13
Kontaktperson Eva Dieker, verksam vid E-hälsa och hälsodata
Arbetar du på en region eller i en kommun eller i ett SME (litet eller medelstort företag)? Då kan du utan kostnad (för SME krävs ett påskrivet de minimis avtal) delta i vår uppdragsutbildning som ger 7,5 högskolepoäng efter genomförd och godkänt resultat. Kursen har som behörighetskrav att man ska ha läst kurser motsvarande minst 60 högskolepoäng och kursen är tvärvetenskaplig, det viktiga är att man har ett intresse för digitalisering i vården.

Kursen startar i januari 2025 och löper hela vårterminen på kvartsfart. Vi som ansvarar för kursen heter Maria Hägglund och Sara Riggare. Vi kommer genom hela kursen att ansvara för innehåll och examination med hjälp av kollegor i vår forskargrupp och kunniga gästföreläsare.

Kursen kommer att ges online, via lärplattformen Studium och bygger på flipped classroom modellen, d v s du får på egenhand ta del av förinspelade föreläsningar inför gemensamma digitala träffar där vi diskuterar givna teman. Du kommer att få en inbjudan till kursen där när du registrerat dig på kursen. Där finns schema, uppgifter och möjlighet att kommunicera med oss lärare och andra studenter.

Mål med kursen
Kursens övergripande mål är att du ska erhålla kunskap om och praktisk erfarenhet av, arbete med digitalisering av hälso- och sjukvård utifrån organisationers, professioners och patienters perspektiv med hänsyn till samhällsutvecklingen. Kursen ska ge dig en översikt över nuläget vad gäller digitalisering i vården idag, och en förståelse för utvecklingen framåt.

Upplägg
Distanskursens upplägg: Kursen är helt digital med obligatoriska diskussionsträffar på Zoom (inklusive en vid kursstart samt vid avslutning i samband med presentation av grupprojekt, som är en del av examinationen). Studium och Zoom används för all kommunikation. Du måste ha dator med uppkoppling, kamera och mikrofon för att kunna aktivt delta i distansundervisningen.

Examination
Examination sker genom aktivt deltagande i obligatoriska moment, inlämningsuppgift, samt gruppvis redovisning av projektarbete (både muntlig examination och inlämningsuppgift).

Välkommen att anmäla dig till kursen nedan, vi ser fram emot att träffa dig!

Maria Hägglund (UU) ansvarig för Uppsalas aktiviteter i HDS (maria.hagglund@kbh.uu.se)
Sara Riggare (sara.riggare@kbh.uu.se)
Forskargruppen eHälsa och hälsodata i samverkan
1.
Vad heter du? - Måste besvaras
2.
Var arbetar du och på vilken avdelning? - Måste besvaras
3.
Din arbetsplats organisationsnummer - Måste besvaras
4.
Var bor du? - Måste besvaras
5.
Kursen är kostnadsfri, men som litet eller mellanstort företag behöver firmatecknare fylla i ett "de minimis"-avtal för att gå kursen utan kostnad. Vänligen ange namn och email adress till denne. - Måste besvaras
Kommentar
6.
Har du någon fråga till oss?