Kurt Svenska | English

FAQ

Beställa och hantera formulär

Jag påbörjade en beställning men blev avbruten, hur hittar jag den?

Den finns som utkast under Min sida. Observera att utkast är dolda som förvalt, ändra till Utkast i rullisten för Status.

Hur gör jag mitt formulär tillgängligt på både svenska och engelska?

Om du önskar att ett formulär ska vara tvåspråkigt (både svenska och engelska) behöver du formulera varje fråga och eventuella frågealternativ på båda språken, (t ex 1. Har du några allergier?/Do you have any allergies?) Eller så skapar du två formulär, ett på svenska och ett på engelska. Den språkinställning som finns under fliken Om formuläret har inget med översättning av frågor att göra utan styr endast ramverkets språk, dvs den text som du själv inte kan redigera och påverka.

Hur tar jag bort utkast som jag inte vill spara?

Gå till Min sida, välj Utkast under rullisten för Status och klicka på det utkast du vill radera. Välj fliken Förhandsgranska, kopiera etc. Där kan du radera formuläret.

Vi är flera som ska ha tillgång till rapporterna för ett formulär, hur gör vi?

Beställaren av formuläret lägger in dessa personer som medbeställare. En medbeställare får samma behörighet som beställaren och kan, förutom att se rapporterna, även redigera i formuläret.

Hur lägger jag till medbeställare?

Lägg till medbeställare i samband med att du beställer en ny Kurt, under fliken Om formuläret. Om det är flera, skriv kommatecken mellan varje. Det går bra att lägga till medbeställare i efterhand.

Hur får medbeställaren tillgång till Kurten?

Medbeställaren hittar denna under Min sida.

Hur redigerar jag min Kurt?

Gå till Min sida och klicka på den Kurt du vill ändra i. Observera att när ett formulär har öppnat kan du inte längre ändra i frågorna eller lägga till frågor. Vissa andra fält blir också låsta för redigering när den har öppnat.

Hur kopierar jag in frågor från en gammal Kurt eller frågor från Studentportalen?

Du behöver ha de gamla frågorna i Kurtkodsformat. Det är frågorna i ett textformat som du kan importera när du skapar ett nytt formulär.

Hämta Kurt-kod från gamla Kurt: Logga in i gamla Kurt (https://doit.medfarm.uu.se/kurt) och gå till Min sida och till det formulär du önskar kopiera. Klicka på Visa alla frågor i Kurt-format. Markera och kopiera texten (=Kurt-koden).

Kan jag redigera frågorna i en kursvärdering som har öppnat?

Nej.

Hur gör jag för att dela förhandsgranskning med andra?

Förhandsgranskningen öppnas i ny flik i webbläsaren. Kopiera webbadressen och dela med vem du vill.

Öppning och stängning

Varför kan jag inte ange dagens datum som öppningsdatum när jag beställer ett formulär?

För att du ska få tid till förhandsgranskning och eventuell redigering. När ett formulär väl har öppnat begränsas möjligheterna till att göra ändringar.

Hur gör jag om jag vill öppna mitt formulär direkt?

När du har sparat ditt formulär kan du redigera det. Ändra öppningsdatum till dagens och ändra sedan status till Öppen. Spara dina ändringar. 

Hur stänger jag en Kurt tidigare än jag har tänkt?

Gå till Min sida och klicka på aktuell Kurt och fliken Om formuläret. Ändra stängningsdatum. Spara. Vill du stänga Kurten direkt kan du ändra status från Öppen till Stängd.

Kan jag öppna en Kurt igen som har stängt?

Ja, genom att gå till Min sida och klicka på aktuell Kurt. Under fliken Om formuläret kan du ändra status till Öppen. Kom ihåg att ange ett nytt datum för stängning.

Behörighet till en Kurt

Hur får jag tillgång till rapporterna från en Kurt när det inte är jag som har beställt den?

Kontakta den som har beställt Kurten. Den personen kan lägga till dig som medbeställare genom att gå till Min sida och fliken Om formuläret och skriva in dig i fältet för medbeställare.

Vad kan en medbeställare göra?

Den person som du lägger till som medbeställare får samma behörighet som du och kan bl. a. redigera i formuläret och komma åt rapporter.